Mogyorós cseresznyetorta

4 fő részére

Nehézség:

könnyű

Beküldte:

Kapcsolódó gyűjtemények

hozzávalók

  • 50 dkg cseresznye (magos)
  • 15 dkg puha vaj
  • 15 dkg cukor
  • 4 tojás
  • 10 dkg étcsokoládé (tábla)
  • 20 dkg darált mogyoró
  • 1 evőkanál porcukor

Elkészítés

Miután a cseresznyét megmostuk, a magját kiszedjük, és sütőben egy kicsit szárítjuk, hogy ne áztassa el a süteményt. A sütőt felmelegítjük 180 fokra. A puha vajat habosra keverjük a cukorral. A tojásokat alaposan megmossuk, megszárítjuk, majd szétválasztjuk őket. A csokoládét kis lyukú reszelőn lereszeljük. A tojássárgáját a masszához keverjük, majd hozzáadjuk a csokoládét és a mogyorót, majd kézzel óvatosan beleforgatjuk a keményre vert fehérjét. A tortaformát kibéleljük sütőpapírral, majd a masszát beleöntjük, a tetejére a cseresznyét rászórjuk. A sütő alsó részére rakjuk, és 1 órán keresztül sütjük, majd 10 percig hagyjuk a kikapcsolt sütőben, hogy ne essen össze. Ha kihűlt, porcukorral megszórjuk.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.