Mogyorós cseresznyetorta
4 fő részére
Nehézség:
könnyű
Kapcsolódó gyűjtemények
hozzávalók
- 50 dkg cseresznye (magos)
- 15 dkg puha vaj
- 15 dkg cukor
- 4 tojás
- 10 dkg étcsokoládé (tábla)
- 20 dkg darált mogyoró
- 1 evőkanál porcukor
Elkészítés
Miután a cseresznyét megmostuk, a magját kiszedjük, és sütőben egy kicsit szárítjuk, hogy ne áztassa el a süteményt. A sütőt felmelegítjük 180 fokra. A puha vajat habosra keverjük a cukorral. A tojásokat alaposan megmossuk, megszárítjuk, majd szétválasztjuk őket. A csokoládét kis lyukú reszelőn lereszeljük. A tojássárgáját a masszához keverjük, majd hozzáadjuk a csokoládét és a mogyorót, majd kézzel óvatosan beleforgatjuk a keményre vert fehérjét. A tortaformát kibéleljük sütőpapírral, majd a masszát beleöntjük, a tetejére a cseresznyét rászórjuk. A sütő alsó részére rakjuk, és 1 órán keresztül sütjük, majd 10 percig hagyjuk a kikapcsolt sütőben, hogy ne essen össze. Ha kihűlt, porcukorral megszórjuk.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.